Naprapati

Naprapati är en form av manuell terapi. Läs mer om våra behandlingar och våra naprapater eller gå direkt till tidsbokningen.

Våra naprapatbehandlingar

 

Naprapati är en form av manuell terapi. Den innebär att man undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och funktionella besvär i rygg, leder och muskler. Syftet är att återställa funktionen i kroppen med metoder som ledjustering (manipulation och mobilisering), massage, triggerpunktsbehandling och stretching. Stor vikt läggs sedan på att analysera och åtgärda bakomliggande orsaker till skadan. En viktig del i behandlingen är även att patienten själv blir delaktig i sin rehabilitering och i att förebygga framtida besvär – naprapaten följer därför upp behandlingen med individuella råd om träning och ergonomi.

De manuella behandlingsteknikerna kan kompletteras vid behov med elektroterapi som TENS, laser, stötvågsbehandling och skanlab. Även akupunktur används som ett alternativ vid behandling av till exempel smärta.

Hos oss på Kropp och Själ har vi olika kompetenser så önskar du specifikt få en viss behandlingsterapi så är det enklast att du hör av dig till oss så guidar vi dig till ”rätt” terapeut på en gång. Annars är du välkommen att läsa mer under fliken ”om oss”.

Läs gärna mer om naprapater på Svenska Naprapatförbundets hemsida. www.naprapater.se

Akupunktur

Västerländsk akupunktur är en behandlingsmetod som framför allt används om du har ont i muskler eller leder. Det finns många studier som visar att västerländsk akupunktur kan vara en effektiv metod för att lindra vissa typer av smärta. Det gäller framför allt långvarig smärta i ländryggen, nacken, skuldrorna och vid tex tennisarmbåge. 

Akupunktur har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin. Metoden har sedan utvecklats och används nu även i stora delar av västvärlden. Målet med västerländsk akupunktur är att ge patienten en smärtlindring samt en lugnande effekt i muskler och leder. Idag vet nog alla att stress är något som påverkar oss mycket negativt, även där har akupunkturen en god effekt.

Stötvågsbehandling

En säker och effektiv behandling. Välbeprövad och vetenskapligt dokumenterad. Ökar cellmetabolisk aktivitet, smärtlindring, ökar cellmembrans permeabiliter, reducerar fibrös vävnad och ökar proteiner, kväveoxid och specifika tillväxtfaktorer.

Vid hälsporre, plantarfaschit, tennis/golfarmbåge, hopparknä, hälseneinflammation och benhinneinflammation finns goda resultat. Om du fått kortison, har nerv el kärlskada i området, cancer, gravid, blödningssjuk eller en akut inflammation i området får ej Stötvågsbehandling ges.

Laserbehandling

Low-level Laser (light) Therapy -LLLT är en smärtfri behandlingsmetod.
Laserbehandling påskyndar läkningsprocessen på cellnivå.

Laserns fördelar:

  • Den lindrar smärta
  • Minskar inflammationsreaktioner och ödem på grund av skador eller kroniska sjukdomar
  • Hindrar uppkomsten av ärr i vävnad och stimulerar vävnadstillväxt
  • Aktiverar viktiga komponenter för läkning via immunsystemet.
  • Laserljuset / fotonerna normaliserar ”sjuk” vävnad. Om cellen är ”fullt frisk” drar den ingen nytta av laserljuset
  • Laserljus har inga rapporterade sidoeffekter.

Att kunna placera denna fotoenergi exakt där den bäst behövs och de positiva effekter den ger gör laserterapi till en effektiv terapimetod.

Skanlab

Skanlab är en smärtfri och behaglig strömbehandling som ger smärtlindring och cirkulationsökning. Skanlab kan användas på såväl akuta som långvariga skador och besvär.

Skanlab Bodywave® har utvecklats i Norge och den baseras på kondensatormetoden. Skanlab skapar ett högfrekvent växelströmsfält 1,0 MHz, där patienten är en del av kondensatorn. Detta ger en optimal lokal djup värme, smärtreduktion och ökar elasticiteten i vävnaden.

Vi som ger naprapati

Camilla Johansson Gidlöf

Camilla Johansson Gidlöf

Leg. Naprapat

Mail: camilla@kropposjal.se 
Telefon: 0703-37 04 67 

Praktik vid:
”Energiplatsen”
Gjuteribacken 4 - 172 65 Sundbyberg

Ingång från baksidan av
huset vid rampen längst ner.